Nitro Gullwing Camber Boardmania.cz

Nitro Gullwing Camber

Gullwing Camber je nový tvar prohnutí snowboardu od výrobce Nitro. Podobně jako Lib Tech a Bataleon přináší letos poprvé také Nitro nový koncept prohnutí snowboardu.

Prohnutí prkna Nitro Gullwing je novinkou sezóny 2009/10. Jedná se o typ reverzního prohnutí ve tvaru křídel racka. Prostředek prkna se dotýká terénu zatímco konce jsou mírně zvednuté. Tahle konstrukce se nejlépe hodí pro trikovou jízdu v parku a na railech.

Autor textu: www.boardmania.cz

Název napovídá, že tvar prohnutí kopíruje tvar racčích křídel (přesněji řečeno: řez rackem v příčné ose). Mezi vázáními má prkno negativní prohnutí, které snowboardu dává všechny výhody prken s Rocker prohnutím. Mezi vázáním a špičkou/patou pak přechází ve standardní prohnutí, které naopak eliminuje nevýhody Rockeru, tedy malé ollie a slabá opora při výjezdu ze zatáčky. Prkna Nitro s Gullwing prohnutím tak mají mezi vázáním a nosem/tailem díky klasickému prohnutí schovánu spousty energie pro odrazy (pop) i proto aby jezdce udržely na hraně při plné palbě i na tvrdým povrchu.

gullwing camber

V nabídce našeho e-shopu je tvar prkna gullwing použitý u modelu Nitro Sub Zero, Nitro Team Gullwing a dámský snowboard Runaway Gullwing.

Nitro Gullwing Camber
expand_less