Gore-Tex tě udrží v suchu Boardmania.cz

Gore-Tex tě udrží v suchu

Výrobky s označením GORE-TEX se těší velké oblibě u všech outdoorových nadšenců. Díky nepromokavosti a vysoké prodyšnosti je tento materiál vhodný pro náročné venkovní aktivity během celého roku. V článku se podíváme na možnosti využití pro zimní sporty.

Co je GORE-TEX?

Jedná se o speciální pórovitou membránu, která je slisovaná mezi vnější a vnitřní materiál. Materiál obsahuje mikroskopické póry, které jsou asi 20 000x menší než kapka vody, takže nepropustí vodu dovnitř. Tyto póry jsou ale dostatečné velké na to, aby propustily vodní páru ven z oděvu. Jednoduše řečeno, díky těmto pórům dokáže materiál z GORE-TEXu odvádět vlhkost ven, ale dovnitř nepustí ani kapku vody.

 

Využití Gore-Texu při zimních sportech

Produkty z GORE-TEXu jsou skvělou volbou třeba pro výšlapy se splitboardem nebo pro celodenní pobyt na sjezdovce. Jak jsme si popsali výše, póry zajistí prodyšnost a voděodolnost, takže při náročnější fyzické aktivitě zůstaneš v suchu a v pohodě.

Často při fyzicky náročné aktivitě není voděodolnost hlavní problém. Velmi důležitá je dýchavost materiálu, tj. jak rychle dokáže odvést tělesnou vlhkost pryč. V tom Gore-Tex také exceluje, protože díly velkému množství pórů perfektně větrá.

Současné mírné zimy kladou stále větší důraz na nepromokavé oblečení, často se na horách setkáš s tajícím sněhem nebo i dešťovými přeháňkami. V takovém případě je Gore-Text tvoji jedinou záchranou, protože ostatní oblečení se velmi rychle promočí.

Výrobky z GORE-TEXu v naší nabídce

Na Boardmania najdeš zimní bundy z GORE-TEXu od značek Burton a Volcom. Na výběr je několik modelů, různý barevný kombinace a vyberou si u nás i holky.

Zimní kalhoty s GORE-TExem jsou u nás dostupný jak pro kluky, tak pro holky a tuto sezónu jsme opět vsadili na značky Burton a Volcom. Jak jsme už zmiňovali, GORE-TEX kalhoty tě udrží v suchu i když budeš sedět v tajícím sněhu.

Rukavice s membránou GORE-TEX je základ pohody na svahu. Promočený rukavice na sjezdovce najednou ztrácí svůj význam, a tak není od věci kouknout na naši nabídku rukavic Level a Burton, který zaručí dostatečnej komfort při jakémkoliv zimním dobrodružství.

Gore-Tex tě udrží v suchu
expand_less