Technologie snowboardů K2 Boardmania.cz

Technologie snowboardů K2

S-CLASS

Plně využívá každého momentu vašich zkušeností na sněhu jak při prvním, tak při posledním oblouku. S-Class technologie je konstruována tak, aby udržela vaše nohy v plné síle pro silovou jízdu celý den. Díky "patent pending" vrstvě, která pohlcuje vibrace, je jízda pohodlnější.

Jak to funguje: výkonnost snowboardu je určována tím, jak reaguje na nízkou frekvenci vibrací. Celková délka, tvar a tuhost řídí tyto reakce a vytváří rozdíl mezi držením na hraně a chvěním do úplného zapomnění. Taktéž vaše tělo lépe reaguje na tyto vibrace absorbuje, kontroluje a používá je k zvýšení vaší výkonnosti při jízdě na sjezdovce.

Nicméně váš snowboard a tělo se musí zabývat mnoho vysoko-frekvenčními hluky, které také vznikají při rychlé jízdě nebo při jízdě na tvrdém terénu. Tyto vibrace jsou nic oproti bolesti vašich nohou a zad, když na konci dne začínáte být unavení. S-Class Technologie eliminuje 83% vysoko frekvenčních vibrací, tím nechává odpočinout vašim svalům a Vy si můžete užívat jízdy na snowboardu celý den.

Použito u snowboardů: Eldorado, Jibpan, Duchess.


HORNÍ VRSTVA

  • TOPLESS (nahoře bez)

    Díky nové technologii, kde je grafika natištěna přímo do vrstvy fiberglass, je snowboard lehčí a graficky mnohem lepší.
    Použito u Zeppelin, Titan, Mix.
  • PTEX DIECUT

    Využívá úplně stejný proces jako u vytváření vysekávané skluznice. Vyřízli jsme různé barvy P-Tex, potom je znovu složili jako puzzle k vytvoření konečného obrázku. A proč? K dosažení grafiky, která je unikátní, čistá a velmi výrazná a nelze jí dosáhnout jinou cestou než touto.
    Použito u WWW.

JÁDRA

Srdcem vašeho snowboardu je jádro, které rozhoduje o celkovém charakteru síly, držení na hraně, flexibilitě, zkrutu, váhy a přenosu energie. K2 je oddaná snowboardům, které jedou a ohýbají se přirozeně s jezdcem a kde jízda začíná u jádra snowboardu. Při použití dřeva je naše mantra "Tip to tail. Rail to rail". Věříme, že dřevo poskytuje nejlepší výkonnost ze všech ostatních nabízených materiálů u jiných značek. Používáme obnovitelné zdroje kdekoli je to možné a zvyšujeme naši vysokou úroveň jádra s použitím dalších materiálů.


HONEYKOMB

Technologie Honeykomb byla vyvinuta z předešlé technologie Multi Polar přidáním urethanu ve tvaru včelí plástve. Je to jednoduchý materiál, který je pevnější, lehčí, tlumivější a má větší pevnost ve zkrutu než náš předešlý Polar materiál. Zanechali jsme dřevo ?tip to tail, rail to rail? a zvýšili jsme výkonnost přidáním Honeykomb pouze do spodního povrchu jádra. Můžete využívat všech předností technologie Honeykomb bez toho, aniž byste pocítili kov. Tato nová technologie přichází ve dvou provedeních.

  • MULTI SUPERLIGHT

    Multi Superlight zdůrazňuje každou část našeho jádra. Toto je absolutně nejvýkonnější a nejlehčí jádro v celé naší řadě. Je zde použito větší procento Honeykomb než u Multi Light Core, aby bylo přirozeně lehčí a mělo delší životnost.
    Použito u Gyrator, Eldorado, Jibpan, Zeppelin, Titan.
  • MULTI LIGHT CORE

    Naše Multi Light Core jádro obsahuje dva pásy Honeykomb materiálu, a to mezi vázáním a kolejnicemi.
    Použito u Believer.
  • MULTI CORE

    Tento rok jsme aktualizovali naše Multi jádro a představili jsme ho v novější verzi. Tři druhy obnovitelného dřeva jsou montovány do optimální síly tak, aby redukovaly váhu a zvýšily tlumení bez přidání jakéhokoli jiného materiálu.
    Použito u Darkstar, Afterblack, Podium/Wide.
  • PURE CORE

    Naše Pure jádro pro rok 2007 je charakterizováno jednotlivými druhy dřevin, které se osvědčily ve flexibilitě a trvanlivosti. Toto je naše jádro ?go to? pro základní a střední třídu snowboardů.
    Použito u WWW, Illusion/Wide, Select/Wide, Anagram/Wide, Vandal.

KONSTRUKCE

  • HYBRITECH

    Patentovaná konstrukce Hybritech. Hybritech je nejefektivnější cesta, jak vyrobit snowboard. Stačí vzít kryt špičky a konce a spojit ho s hranami okolo celého povrchu. Nechali jsme si čas, abychom vytvořili komplexní formu a části, které dají tyto dva rysy dohromady. Dopomůže vám to k nižší váze při houpání a optimálnímu započetí otáčení. Kombinuje dlouhou životnost s výborným tlumením. Tato konstrukce vytváří vysoce výkonné snowboardy, které excelují v jakýchkoli sněhových podmínkách, na jakémkoli terénu a při jakémkoli jízdním stylu.
  • HYBRITAPER

    Nová technologie špičky Hybritaper - Gyrator, Darkstar, Afterblack, Believer, Vavavoom Hybritaper je skladba naší aktuální konstrukce Hybrid s vynecháním zúžení špičky a konce pro zmenšení váhy při houpání. Smísili jsme špičku s horní vrstvou do tenkého sendviče a odstranili boční hrany tam, kde nejsou třeba.
  • ROCKER

    Inspirováno surfem, konstruováno s obráceným klenutím, poskytující maximum ?plavání? v prašanu. Někdy nápad přichází ve chvilce, kdy máte zjevení. Klenutí je vhodné pro upravený terén, Rocker zase pro prašan. Pomáhá snowboardu zvednout se z povrchu v prašanu nebo v jakýchkoli podmínkách, když jezdec udržuje rovnováhu ve středu pro maximální kontrolu. Ačkoli je speciálně konstruován do prašanu, má dostatečné krojení pro poskytnutí velké vychytralosti a všestrannosti na tvrdém terénu.
    Použito u Gyrator.

POKROČILÉ VÝKONOSTNÍ FUNKCE

  • CARBON

    Síla a schopnost reagovat.
    Použito u Select, Select Wide.
  • CARBON TORSION FORKS

    Stabilita ve zkrutu ve špičce a u konce = lepší vyšší rychlost, držení na hraně a lepší stabilita při dopadu mimo osu.
    Použito u Darkstar, Afterblack.
  • CARBON TORSION FORKS + CARBON STRIPS

    Hromadný balíček, který přináší super vysokou rychlost, stabilitu a citlivost.
    Použito u Eldorado, Podium/Wide, Believer, Duchess, Mix.
  • POWER FORKS (TITANAL+CARBON)

    Kovové komponenty (titanal) = souběžně drží špičku a patu, což pomáhá při dopadu a pohání hranu na sněhu. Uhlíkové komponenty = delší životnost snowboardu.
    Použito u Zeppelin, Titan.
  • DUAL TORSION FORKS (DUAL CARBON FORKS)

    Carbon Torsion Forks zvyšují výkonnost společně s dalším uhlíkem, který spojuje střed se špičkou a patou = nedostižitelná výkonnost v "ollie".
    Použito u Jibpan.

LAMINACE

  • BIAXIAL

    Nejvýkonnější víceúčelové sklo pro tuhost vespod a napříč snowboardu.
    Použito u Darkstar, Afterblack, WWW, Select/Wide, Anagram/Wide, Illusion/Wide, Vandal, Luna, Vavavoom, Skyla, Moment, Kandi.
  • TRIAXIAL

    Sklo s řídícími prvky ztvrzuje snowboard ve zkrutu. Má výborné držení na hraně.
    Použito u Gyrator, Eldorado, Jibpan, Zeppelin, Titan, Believer, Podium/Wide, Duchess, Mix.

SKLUZNICE

  • 40% CARBON BASE

    Uhlík je vysoce vodivý pro dvojí zahřívaní i statickou elektřinu a je také přírodním mazivem. To je důvod proč nejrychlejší skluznice, které můžete vidět na sjezdovce, jsou černé. Nemůžete se zlobit na uhlík, že udržuje skluznici ve stále stejné teplotě a že stále volně dává možnost nejlepšího klouzání. Díky tomuto vlastnickému postupu roztavení neslýchaného množství uhlíku uvnitř skluznice přebírá vlastnosti na úroveň, jakých nebylo nikdy předtím dosaženo.

    + 4000 Sintered base
    + uhlík
    + přírodní mazivo a vodič
    + použito u Zeppelin, Titan
  • 4000 SINTERED

    + nejrychlejší dostupný přírodní materiál skluznice
    + odolný
    + rychleji pohlcuje vosk
    + udrží déle vosk
    + použito u Gyrator, Eldorado, Jibpan, Darkstar, Afterblack, Podium/Wide, Believer, Duchess, Mix, Luna
  • EXTRUDED 2000

    + rychlý
    + odolný
    + snadno opravitelný
    + snadno vyladitelný
    + použito u WWW, Anagram/Wide, Select/Wide, Afterblack, Podium/Wide, Believer, Duchess, Mix, Luna

TVARY SNOWBOARDŮ

Různá krojení dávají našim snowboardům mnoho unikátních charakteristik pro manipulaci. Jestli chcete jezdit v parku raily, v hlubokém sněhu, na upraveném terénu nebo začínáte vašich prvních pár oblouků, máme pro vás krojení, které vám ve vašem snažení pomůže. Naše technologie nám dovoluje vyvinout nejlepší kombinace geometrie tak, aby vaše dny na kopci byly zábavné a bez stresu. Budete mít nad snowboardem pořád kontrolu.

  • HYPER PROGRESSIVE

    Díky našemu Hyper progressive krojení je snowboard snadno ovladatelný v jakýchkoli podmínkách a při jakýchkoli rychlostech. Nekonečné číslo různých poloměrů, které jsou namíchány společně s bezchybně měkčí špičkou a agresivnějším středem tak, aby vám dovolil mít to správné krojení v každém momentu během otáčení. Toto krojení dělá snowboard snadno předvídatelným a všestranným.
    Použito u Gyrator, Jibpan, Zeppelin, Titan, Podium/Wide, Believer, Darkstar, Afterblack, Duchess, Mix.
  • DUAL PROGRESSIVE

    Konstruováno pro jakéhokoli jezdce. Díky shovívavosti tohoto krojení je spolehlivý v jakékoli situaci. Jestli budete chtít udělat stabilnější otočku při větší rychlosti nebo rychlý oblouk při menší rychlosti, toto krojení vám dovolí obojí u jednoho druhu snowboardu.
    Použito u WWW, Anagram/Wide, Select/Wide, Luna, Vavavoom, Moment, Kandi.
  • TRUE STANCE DUAL PROGRESSIVE

    To samé krojení jako Dual Progressive, ale ?set back? bude v jedné rovině se středem při doporučeném postoji. Toto vám dovoluje být ve středu podél vašeho krojení, i když budete v poklesu na vašem snowboardu.
    Použito u Eldorado.
  • PROGRESSIVE

    Jestli hledáte snowboard pro zábavu, snadno ovladatelný, shovívavý a zároveň stabilní a spolehlivý, potom je naše progresivní krojení to pravé právě pro vás. Mírný rádius ve špičce smíchaný s přísnějším paprskovitým radiem do paty dovoluje snadné a rychlé otáčení z hrany na hranu.
    Použito u Skyla.


DÁMSKÉ SNOWBOARDY


Již před více než 10ti lety se začaly vyrábět specifické snowboardové produkty pro ženy.
Není nedávným odhalením, že jsme každý jiný, a proto vyrábíme různé produkty. Po léta jsou ženy soustřeďovány do jedné velké ? ženské kategorie ? a odráží se to i ve výrobcích. Jeden? možná dva modely byly vždy pro ženy. V minulých 10ti letech se ambice žen zvyšovaly a trh se změnil podle jejich požadavků.
Dámské K2 snowboardy jsou konstruovány se specifikacemi přímo pro ženy. Všechny dámské produkty jsou testovány naším K2 Alliance teamem.

K2 SNOWBOARDING´S 2007 WOMEN´S COLLECTION

Tuto sezónu představujeme již třetí kolekci navrženou a inspirovanou K2 Alliance Teamem. Po třech letech tyto ženy opravdu vědí, co dělají. K2 Alliance Team zahrnuje šest žen, různého věku, stylu a osobnosti od profesionální závodnice Gretchen Bleiler až po ?normální? jezdkyni Wendy Woodward k zobrazení opravdového spektra dámských snowboardistek.

SPECIFICKÁ DÁMSKÁ KONSTRUKCE

Protože ženy jsou zásadně lehčí a méně silovější, mají naše dámské snowboardy užší střed, měkčí průhyb, více krojení, trošku menší klenutí a specifické dámské jádro. Všechny tyto vlastnosti jsou zmiňovány v jedné větě, protože spolu souvisejí a navzájem se ovlivňují. K2 snowboardy jsou vytvořeny pro ženy tak, aby na ně bylo spolehnutí a aby byly snadno ovladatelné.

RHYTHM JÁDRO

Tento rok jsme vyvinuly technologii našeho dámského jádra Rhythm a nabízíme ho ve třech různých uspořádáních.

  • RHYTHM SUPERLIGHT JÁDRO

    Rhythm Superlight zdůrazňuje opravdu každou část našeho jádra. Je nejvýkonnější a nejlehčí jádro z celé řady. Pomocí většího množství materiálu HoneyKomb než u jádra Rhythm Light, je konstruováno pro delší životnost a přirozenou lehkost.
    Použito u Duchess.
  • RHYTHM LIGHT JÁDRO

    Naše Rhythm Light jádro obsahuje dva pruhy materiálu Honeykomb, které jsou umístěny mezi vázáním a kolejnicemi. Silnější, lehčí s přidáním tlumícího materiálu a tuhosti ve zkrutu.
    Použito u Mix.
  • RHYTHM JÁDRO

    Vyhradili jsme technologii výhradně pro naše dámské snowboardy. K2 propaguje konstrukci jádra zaměřenou na dámskou dynamiku. Rhythm jádro nabízí stejné tři druhy dřevin jako jádro Multi, ale je konstruováno a umístěno pro lepší přenos síly pro ženy. Umístěním ve správných místech uvnitř jádra dopomáhá ke snadnému zahájení oblouku. Je lehké, díky čemuž je snadno ovladatelné, předvídatelné a stabilní.
    Použito u Luna, Vavavoom, Skyla.

ROZDĚLENÍ DLE POUŽITÍ

dětské pánské dámské
začátečník Vandal, Kandi Illusion, Illusion Wide Moment
středně pokročilý Select, Select Wide, Podium, Podium Wide, Anagram, Anagram Wide Skyla
pokročilý Vandal Darkstar, Afterblack, WWW Mix, Luna, Vavavoom
expert Believer, Jibpan, Eldorado, Titan, Zeppelin, Gyrator Duchess
Technologie snowboardů K2
expand_less