Jak si vyčistit ložiska? Boardmania.cz

Jak si vyčistit ložiska?

Dneska jsme si pro vás připravili návod na rychlý čištění ložisek, který zabere pár minut!

Určitě se vám někdy stalo, že i relativně nový ložiska po chvíli nejely tak rychle, jak byste si přáli. Ne vždycky to ale znamená nákup novýho setu ložisek! V tomhle videu najdete návod na jejich vyčištění, což může slušně prodloužit životnost a zároveň tak oddálit nutnost pořízení novejch.

Potřebovat budete technickej benzín, pračku ložisek (případně jakoukoliv uzavíratelnou nádobu), odlamovací nůž a olejíček do ložisek (v našem případě Bones Speed Cream).

V první řadě sundáme pomocí odlamovacího nože krytky ložisek. Pokud je třeba, tak hadříkem očistíme ložiska od hrubých nečistot. Takto očištěný ložiska nasuneme na násadu pračky a každý ložisko oddělíme vymezovačem. Do pračky nalejeme trochu technickýho benzínu. Trochu, protože s pračkou budeme shakovat jako zkušenej barman při přípravě oblíbenýho Whiskey souru! Po několika minutách shakování můžeme ložiska z lázně vyndat a nechat okapat. Každý ložisko ještě důkladně otřeme a zakápneme dvěma kapkama olejíčku. Po téhle proceduře už jen následuje protočení ložisek, aby se olej dostal do všech míst a nasazení krytek zpět.

Přejeme hodně úspěchů pří čištění! 



Jak si vyčistit ložiska?
expand_less