3BITCH SKATE CUP 2012! Boardmania.cz

3BITCH SKATE CUP 2012!

Třebíč skatepark, 5. května 2012!
Do Třebíče se sjelo kolem třiceti skejtrů ze širokýho okolí, aby se v tradičním květovým jamu utkali o věcný ceny od shopů Boardmania.cz, Snowbitch.cz a webu Skaterock.cz

Ti, kteří nepodcenili moravskou pálenku a nechvalně známý třebíčský podniky, se pustili do kvalifikačních jamů v plný síle.
Z davu již od začátku nejvíc vyčnívali Leslie, Kotyza a Platonov. Velkým překvapením pro celý publikum byl railař mistr Špalek (jehož křestní jméno jsem nějak zazdil, a tímto se mu omlouvám), kterýmu třebíčský raily říkaly Pane. Největším highlightem byl například nosebluntslide přes rovnej rail. Přes kvalifikační a semifinálový síto se do finále dostala šestice skejtrů, z nichž si na stupně vítězů sáhli týpci ve složení Špalek, Thai (byť tito dva jmenovaní se na pomyslným třetím stupínku museli trochu zmáčknout a vejít se tam oba dva), Platonov a Kotyza. Ivan Thai ve finálovým jamu vracel například frontside boardslide change foot nebo frontside salad grind přes rovnej rail. Špalek na railu všechno a vždycky! Daniil Platonov lítal ve velkým stylu přes transfer až na zem, ať už olliečkem nebo kinem. Mohli jsme od něj vidět i techniku jako switch 360 flip na banku nebo nollie flipy přes roh třebíčský pseudopyramidy. Tím, kdo ale nakonec všechny zabil, byl David Kotyza. A oprávněně. Nedělal mu problém 360 flip transfer přes rail nebo backside lipslide přes rovnej rail. Nekazil, jezdil čistě a vracel těžký triky, čímž si vyjezdil první flek!


Best Trick contest byl taky nabitej! Už už jsme mysleli, že Kotyza vybere i první místo za nejlepší trik s 360 flipem transfer přes rail, Leslie vrací v perfektu tailslide frontside flip ven na rovným railu a totálně to zabíjí. Publikum nechápe, skejtři nechápou, násoskové u pípy nechápou.
Za tohle velkej respekt!

Výsledky:
1. David Kotyza (Nugget, Kill)
2. Daniil Platonov (Meatfly, Kill, Streetmarket, Adidas)
3. Špalek a Ivan Thai
6. Jára Kudílek (Boardmania.cz, 4skaters.cz)

Best trick: Michal Veselý (Eina, Nugget, Vans) - tailslide frontside flip na rovným railu

 

3BITCH SKATE CUP 2012!
expand_less