Technologie snowboardů Flow Boardmania.cz

Technologie snowboardů Flow

LAMINACE

Každé FLOW prkno je určené určitému typu jezdců a je optimalizované pro určitý typ terénu. Výběr laminace a jejího směru ovlivňuje základní vlastnosti chování každého snowboardu na sněhu

Dvousměrná (Biaxial) (0/90 stupňů)

Dvousměrná laminace přináší příjemnou a předvídatelnou pružnost pro jednoduché zatáčení a manévrovatelnost.

Předpjatá dvousměrná laminace (Pretension Biax) (0/90 stupňů)

Flow používá speciální typ předpjaté laminace, aby se dosáhlo menší váhy a skvělé manévrovatelnosti snowboardu.

Čtyřsměrná laminace (Quadrax 0/+30/-30/90)

Orientace laminace 0/+30/-30/90 poskytuje výbornou reakci prkna tím, že přenáší tlak z vázání na větší plochu snowboaru. 30 stupňuvá vlákna přidávají vetší torzní tuhost (na krut).

Autor textu: www.boardmania.cz

Lehká čtyřsměrná lamnace s Karbonem (Light Quadrax With Carbon 0/+30/-30/90)

Vylehčená 4 směrná laminace s karbonem zahrnuje 20 karbonových plátků přes celou délku snowboardu. To přináší nižší váhu a skvěle reagující prkno.

Triax Insert Support Panels

Snowboardy Flow mají jedny z nejpevnějších insertů na trhu.


Mosazné Hrany (brass edges)

Mosaz je měkčí materiál než ocel, takže nění tak křehká. Takže ti nepraskne když bude hoblovat zábradlí nebo box. Měkkost také umoňuje snadnější údržbu a mnohem snadnější "ladění".

Vyladěný hrany (Tuned Edges)

Flow používá speciální proces kalení, který dodá hranám mikroskopiskou glazuru. Pak následuje ruční doladění špiky a paty a nakonec antikorozní úprava.


Structurn

Nejvymakanější a úprava skluznice na trhu. Úprava STRUCTURN způsobje, že je skluznice extrémě rychlá díky strategicky umístěným jamkám a vysoké tvrdosti. Skluz je tvořen tím, že se skluznice rozehřeje mikro vrstvu vody po které klouže. Přítlak vody však brzdí tento pohyb. Jamky ve skluznici efektivně narušují tento tlak, podobně jako jamky na povrchu golfového míčku umožňují doletět dál v "tekutém vzduchu".


Konstrukce skluznice

Optimum glide and durability are requirements for every Flow board. We focus on base technology through a meticulous production process that uses sequential base finishing and ends with deep wax infusion.

optix Ez-Care

We start with the highest molecular weight extruded base, which has much higher abrasion resistance and wax-absorption ability than normal extruded bases.

optix crystal

More durable than EZ-Care and slightly softer than Optix 2000 this base is the best of both worlds. Combinding a high abrashion resistance with low waxing matinance this gliding surface works well on a wide varity of conditions and terrain.

Dual Density

We combined 1500 EZ-Care with Structurn and fuse hard sintered Electra graphite base material along the edges providing added impact resistance and a huge increase in speed.

optix 2000 Sintered

This high-density base is the perfect platform for our Structurn finishing process, which delivers an extremely fast ride.

optix 4000 Sintered

The most durable base on the market fused with higher wax absorption that translates to greater top-end speed giving the pro team the added speed a world-class snowboarder demands.

Technologie snowboardů Flow
expand_less