Limitovaná edice desek Ramones Boardmania.cz

Limitovaná edice desek Ramones

Hey Ho, Let’s Go! Na sklad se nám dostala limitovaná edice desek od Globe, která odkazuje na kultovní punkovou kapelu Ramones. V článku se dočteš o této ikonické hudební sestavě, která měla přesah i mimo hudební svět.

Poprvé jsem slyšel Ramones ve hře Tony Hawk Pro Skater 3, kde zazněla jejich, nejspíš nejznámější, skladba Blitzkrieg Bop. Nutno říct, že celej soundtrack téhle hry mě hudebně dost zformoval a Ramones se stali jednou z mých nejoblíbenějších kapel, což platí i po 14 letech od mýho prvního zamilování. Když se ke mně dostala možnost objednat tuhle limitovanou edici skate desek ve spojení s Globe, neváhal jsem ani minutu. 

V nabídce jsou celkem tři designy, který jsou coverem alb z roku 1976 až 1978. Konkrétně se jedná o debutový album Ramones z roku ’76, album Rocket To Russia z roku ’77 a Road To Ruin z roku ’78.

První dvě zmíněný alba byly nahraný v zakládající sestavě Joey, Johnny, Dee Dee a Tommy a alba obsahují skladby jako Rockaway Beach, Sheena Is a Punk Rocker, Judy is a Punk nebo I Wanna Be Your Boyfriend. 

Album Road To Ruin bylo první, kde v sestavě chyběl zakládající člen Tommy a vystřídal ho Marc Steven Bell, známější pod jménem Marky. Na albu se objevil například song I Wanna Be Sedated nebo jeden z mých nejoblíbenějších Needles and Pins. Ten se mimochodem dočkal i české verze v podání Václava Neckáře a nese název Mýdlový princ. Řekněte si to 10x po sobě rychle za sebou a původní anglickej název s českou verzí hezky splyne. Ale k vykrádání zahraniční západní hudby za totality bych mohl sepsat úplně jinej článek.

Někdo považuje Ramones za zakladatele punku, což je asi spíš hospodský téma k pivu. Nicméně se asi všichni shodnou na tom, že Ramones byli ikonou, která ovlivnila hudební směr a inspirovali spoustu vznikajících kapel. Přesah měli i mimo hudební kruhy, objevili se například v Simpsonech v díle Medvídek a taky nahráli song Spiderman. 

Tuhle hudební kapitolu bych uzavřel live verzí songu R.A.M.O.N.E.S. od Motorhead, ve které vzdává Lemmy hold Joeymu, Johnnymu a Dee Deemu, kteří už tou dobou bohužel nebyli mezi námi. Teď už jim nejspíš Lemmy podává flašku Jacka a společně koncertují v hudebním nebi.

Tento článek sepsal skate team manažer Ondra

Limitovaná edice desek Ramones
expand_less